BURSA / NİLÜFER - Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Ortaokulu

Kas

Okulumuzda halihazırda açılmış olan Taekwondo ve güreş kurslarımız devam etmekte olup Aralık ayında da yeni kurslarımız açılacaktır.

Ekm

"Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriteyin kıymetini bilen, ona sahip çıkma milli bilinci ile yetişen öğrencilerimizle bugün Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutladık.

"BAYRAK BİR MİLLETİN ONURUDUR"  Mustafa Kemal ATATÜRK

Okulumuz Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Aysel DEMİR ve Tülay YAPICI, Temel Tasarım etkinliği kapsamında tüm 8. sınıf öğrencileri ile birlikte "29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ve BAYRAK" konulu çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir.  Çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.

Ekm

"Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir." (1933) "Cumhuriyet, Türk Milleti'nin refah ve yükselmesi yolunda asırların görmediği başarılara erişti. Asla şüphe yoktur ki Cumhuriyet'in gelecek evlatları, bizden daha çok refaha kavuşmuş ve bahtiyar olacaklardır." (1933)        Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK

Okulumuz görsel Sanatlar öğretmeni Dilek BOZKURT'un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında hazırlayıp Fen Bilgisi öğretmenleri Şebnem ŞEN , Tuba TAHPUR ve Sosyal Bilgiler öğretmeni Ayşegül GÜZEL işbirliği ile  hazırlanan "Kırmızı Beyaz Bayrağım Gibi Okulum"  Projesi, her sınıftan çok sayıda öğrencinin katılımları ile gerçekleştirilmiştir.       Aynı proje kapsamında, her sınıftan öğrenci katılımıyla pastel boya ve suluboya tekniklerinde "Cumhuriyet ve Dünya Barışı" konulu resim sergisi düzenlenmiştir. Projede emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor 29  Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.

Ekm

Öğrenci odaklı çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bugün öğrenci sorunları, ailevi durumları, başarı durumları, öğrencilerin zayıf yönlerini güçlendirme güçlü yönlerini devam ettirme yöntemleri üzerine detaylı bir Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı gerçekleştirdik. Neredeyiz, nerede olmalıyız üzerine beyin fırtınası yaptık. Okulumuzu ve öğrencilerimizi bir adım daha ileri taşıyacak yeni kararlarla umut ve inanç dolu bir şekilde toplantıdan ayrıldık.

Ekm

Okul veli meclisimiz bugün okulumuzun gelişimine katkı sağlayacak ve öğrenci başarısını arttıracak çalışmalar için yeniden toplandı. Bu toplantıda anlamlı bir misafirimiz vardı. Okulumuza adını veren, Dağlıca'da çatışmada pusuya düşen askerlerini almak için bölgeye gidip teröristlerle saatlerce çatışarak aldığı askerlerle geri döndüğü sırada uğradığı bombalı saldırı sonucu şehit düşen kahraman şehidimiz İlker Çelikcan'ın babası muhterem Niyazi Çelikcan okul veli meclisimizin konuğu oldu.

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Riskini Azaltma günü nedeniyle yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta, öğrencilerimiz önceden kendilerine tarif edilen şekilde ve çıkış yollarından kısa sürede okulumuzu boşalttılar. Tatbikatta emeği geçen Afet Hazırlık Kulübü'ne, tüm idareci, öğretmen, personel, öğrencilerimize ve Birce Yangın Söndürme ve Güvenlik sistemlerine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda dersler öğrenci merkezli olarak işenmekte, öğrenim sürecine öğrenciler dahil edilmektedir. Öğrencilerimizin el becerileri ve yaratıcı fikirleri sayesinde görsel şova dönüşen fen derslerimiz.

Ekm

Başarının önemli destek ayağı olan destekleme ve yetiştirme kurslarından maksimum verim alınabilmesi ve öğrenci kapasitelerinin olumlu yönde doğru kullanılabilmesi adına bugün kurs öğretmenlerimiz Okul Müdürümüz Murat ELALDI ile birlikte istişare toplantısı yaptılar. Toplantıda güçlü yönlerin devamlılığına vurgu yapılırken, güçsüz yönlerin geliştirilebilmesi adına alınacak tedbirler üzerinde duruldu.

Ekm

İnsanlığın manevi mimarı Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi doğum gününde sevgi ve muhabbetle andık.  Salavatlar getirdik, Peygamberimizin güzel sözlerinin üzerinde yazılı olduğu ikramlarımızı dağıttık ve lokmalar döktürdük.

Ekm

5 Ekim 2022 Çarşamba günü , yeni okul ve yeni bir başlangıcın verdiği heyecan ile yapılan seçimlerde 144 veli ve öğretmenlerimizin kullandığı oylarla birlikte Okul Aile Birliğinin 15 kişilik yönetim ve denetim kurulu seçildi.

Ekm

Okul müdürümüz Murat ELALDI, önceki günlerde veli ve öğrencilerle bir araya gelmişti. Şimdiki günlerde ise branş branş zümre öğretmenleri ile görüşmeler yapılmakta, karşılıklı fikir alışverişi sağlanmaktadır. Bu sayede eğitim öğretimin önemli unsurları olan okul, veli, öğrenci üçgenin sağlam temelleri atılmaktadır.

Ekm

Her sınıfı temsil eden bir öğrenci ile bir araya gelen okul müdürümüz Murat ELALDI, öğrencilerimizi tek tek dinleyip onlarla fikir alışverişi yaptı. Toplantıda  başarılı, kaliteli, huzurlu okul yapısının devamı için alınacak tedbirler de görüşüldü. Toplantıda alınan kararlarla birlikte okul öğrenci meclisimiz  çalışmalarına hızlıca başladı.

Ekm

Okul veli meclisimiz ilk toplantısını gerçekleştirdi. Her sınıfı temsilen toplantıya katılan 32 kişilik veli meclisimiz ilk toplantısında, önümüzdeki süreçte öğrenci ve okulumuzu olumlu yönde ileriye götürecek olan kararlar aldılar.

Ekm

Okulumuz, Aile Okulu Eğitimini ilk başlatan okullar arasında olmanın haklı gururunu yaşıyor. Eğitmenliğini okul müdürümüz Murat ELALDI'nın gerçekleştirdiği eğitimde, gönüllü velilerimize, aile içi iletişimden ahlaki gelişime kadar on farklı başlık altında kendilerini geliştirme imkanı sunuluyor.